Električni kamini

Električni kamin je električni grijač koji oponaša pravi kamin koji inače koristi kao gorivo ugalj, drvo ili prirodni plin. Koriste kao vrhunska dekoracija u prostoru. Ugradjuju se u zid, ili se montiraju kao samostojeći, sa oblogama i sl, i mogu raditi samo sa efektom plamena ili se mogu koristiti kao grijač, koji obično troše 1-2 kW, a mogu zagrijati prostor do 40 m2.

Električna vatra je izumljena 1912. i postala popularna 1950-ih. Tehnike električnih “plamenih efekata” izumljene su 1981. godine. Komercijalni električni kamini uključujući Optiflame tehnologiju, uvedeni su 1988. od strane Dimplex-a. Dimplex je 1995. proizvedeo prvi električni kamin s “realnim” efektom plamena. U.S. Patent 5,642,580. Dimplex je 2008. godine pokrenuo Opti-myst efekt koji simulira plamen i dim. Godine 2013. Dimplex je pokrenuo Opti-V efekt koji kombinuje realistično treperenje plamena s trodimenzionalnim LED drvcima koja sporadično iskre i proizvode zvučni efekat pucketanja drveta koje gori.

Prednosti u odnosu na tradicionalne kamine: ne zahtijevaju dimnjake, često su prenosni, mogu da se po potrebi, kao komad najmeštaja, premještaju, ne zahtijevaju pretpripreme za instalaciju, nisu samo ekonomičniji, oni su takođe prikladniji i sigurniji za upotrebu, ne zahtijevaju održavanje potrebno za kamine koje za grijanje koriste drva ili plin.

Nedostaci u odnosu na tradicionalne kamine: često su manje učinkoviti (nemaju kapacitet zagrijavanja kao pravi kamini), koštaju više od tipičnih električnih grijača, nisu realni kao pravi plamen, ne mogu biti izloženi atmosferskim uslovima (vlaga, kiša, snijeg i td).

Električni kamini iz naše ponude proizvodjača DIMPLEX i AFLAMO su spoj vrhunske moderne tehnologije sa tradicionalnim vrijednostima kamina, zahvaljujući kojem čine izuzetno dekorativno i estetsko rješenje za svaki dom, kancelariju, sobu ili neki drugi prostor. Pored toga odlikuje ih izuzetna funkcionalnost, sigurnost, pouzdanost, jednostavnost prilikom ugradnje i u rukovanju i skoro nikakvo održavanje. U poslednje vrijeme električni kamini su stekli ogromnu popularnost. Budite i vi zadovoljni kupac električnog kamina iz naše ponude.

ALFLAMO

DIMPLEX

Copyright © 2018 TERMIKA d.o.o. All Rights Reserved